Hoe breng ik een uur door met God?

Enerzijds is dit een redelijke vraag. We hebben het over tijd doorbrengen met iemand die we niet zien, horen of kunnen aanraken. Voor sommige mensen, “social distancing” is hoe ze God altijd hebben ervaren. Hij lijkt op een afstand te staan. Hoe moet ik Hem benaderen?

Anderzijds is dit een onredelijke vraag. We hebben het over tijd doorbrengen met iemand die zegt, “Ik ben dichtbij ieder die mij aanroept” (Psalm 145) en “de Trooster, de Heilige Geest, die de Vader zenden zal in Mijn Naam, die zal u in alles onderwijzen en u in herinneringen brengen alles wat ik u gezegd heb” (Johannes 14:26). In feite, Hij is niet ver weg. Hij is er altijd bij. De vraag is echter, hoe stel ik mijn hart open om naar Hem te kunnen luisteren?
Om je daarmee op weg te helpen, willen we je het volgende plan bieden. Dit is geen regel. Uiteindelijk zou je dit jouw eigen moeten maken, het aanpassen en invullen zoals het voor jouw relatie met God het beste is. Maar zo kun je de eerste stappen nemen. Dit plan is gebaseerd op 1 uur. Misschien klinkt dat heel lang maar we beloven je, er komt een moment dat het niet lang genoeg zal zijn.

Klik op het plaatje om het plan te downloaden.