Bij elkaar

Hoe ziet het samenkomen eruit in een 1,5 meter samenleving

Deze dagen zijn niet wat we hadden verwacht. De 1,5 meter samenleving is hier en wie kan zeggen wanneer het definitief achter ons zal liggen?
We zijn nu 2 maanden verder en ook al hopen we op een terugkeer naar het “oude normaal” ,we bevinden ons in een nieuwe situatie. Dat zal voorlopig ons “nieuwe normaal” zijn.
Hoe eerder wij dat accepteren hoe beter het voor ons zal zijn. De grootste vraag voor is nu: “Is uw God groot genoeg om een 1,5 meter samenleving te doorstaan?” Onze generatie zal niet naar de hemel kijken om deze vraag te beantwoorden. Ze zullen naar Zijn kerk kijken voor het antwoord, naar Zijn vertegenwoordigers, Zijn getuigen op aarde.
Als Christenen geloven we dat onze Vader ons niet in de steek laat, dat Hij altijd voor ons zal zorgen. Maar hoe dan in Zijn gemeente? Is er een plaats voor de “vergadering van gelovigen” in een tijd waarin we worden aangeraden grotere vergaderingen te vermijden? Is er genoeg ruimte om bij elkaar te zijn in de 1,5 meter samenleving, zowel letterlijk als figuurlijk? 
Ik geloof van wel. Wat hier volgt is een voorstel;  hoe dat eruit zou kunnen zien voor de Oase Bergen gemeente.